skip to Main Content
1-800-255-5555 landscaping@wpexplorer.com
Sleutel Vast In Het Slot, Help!

Sleutel vast in het slot, help!

Uw sleutel zit vast, en nu?

Veel mensen ervaren in hun nieuwe huis proberen met het slot van bijvoorbeeld de voordeur. Meestal is dit gewoon een kwestie van wennen en gaat alles goed. Maar soms gaat het mis en krijgt u de sleutel met geen mogelijkheid meer gedraaid. De sleutel zit muurvast in het slot van de deur? En nu, wat kunt u dan het beste doen? Wij geven tips.

De sleutel draait niet

Krijgt u de sleutel niet omgedraaid? Dan komt dit meestal door vuil dat zich heeft opgehoopt in de groeven. U kunt het beste proberen om de sleutel met beleid los te wrikken. Doet u dit te hardhandig, dan kunt u de sleutel kromtrekken. Of probeer om de sleutel vanaf de andere kant los te duwen, door de reservesleutel in het slot te steken.

De sleutel is krom

Heeft u te veel kracht gezet waardoor de sleutel scheef is? Dan lukt het vaak niet meer om deze met de hand los te halen. U kunt dan beter een tangetje gebruiken. Zo heeft u extra grip. Gebruik hierbij eventueel een klein beetje slotenspray, en zet niet te veel kracht om te voorkomen dat de sleutel afbreekt.

De sleutel is afgebroken

Toch te hard getrokken waardoor de sleutel is afgebroken? Dan zijn het tangetje en de slotenspray vaak uw laatste redmiddel. Pas wel op: te veel slotenspray of te ruw trekken aan het vastzittende stukje sleutel kunnen het mechaniek van uw slot of uw deur beschadigen. Dit zou natuurlijk zonde zijn. Merkt u dus dat het u niet lukt om de sleutel los te trekken? Wees dan verstandig en bel een slotenmaker. Deze kan niet alleen de sleutel loshalen, maar kan ook de oorzaak van de vastzittende sleutel achterhalen. Zo kunt u voorkomen dat dit probleem zich in de toekomst weer voordoet.

Voor een verwijzing naar een betrouwbare slotenmaker kunt u contact met ons opnemen.